Over mij

Verloskundige en lactatiekundige

Over Marieke

Extra
In november 2020 zal ik naar Gambia gaan om ondersteuning te bieden aan de opleiding verloskunde / verpleegkunde. Dit in de vorm van het opzetten en inrichten van een praktijklokaal en het geven van trainingen in acute situaties in de moeder en kind zorg. Lijkt het je leuk om dit te volgen, of kan je ons ondersteunen in dit project? Alle hulp is welkom!
Kijk voor meer informatie op onze Facebook pagina Education Midwifery Care 2 (EMC2) https://www.facebook.com/educationmidwiferycare2/

Eén van de meest ingrijpende levensgebeurtenissen is de periode van zwangerschap, bevalling en de eerste tijd met je pasgeboren baby. Om hier als zowel verloskundige en lactatiekundige een rol in te kunnen vervullen, geeft mij veel werkplezier. 

In een notendop
Geboren in 1980, gehuwd, moeder van drie dochters, verloskundige, lactatiekundige, echoscopist, empatisch en geduldig, passie voor moeder/kind-zorg, zowel in Nederland als ook ontwikkelingswerk in Gambia, ondernemend, reizen, Zumba, koffie, thee en chocola.

Mijn naam is Marieke Jurrius-van Meegen, verloskundige en lactatiekundige van Buik Baby Borst. 
In mijn eerste werkzame jaren, toendertijd als verpleegkundige, werd mijn interesse voor borstvoeding al snel gewekt. Het begeleiden van een pasbevallen moeder met de eerste voedingen aan de borst vind ik interessant en indrukwekkend. Prachtig om te zien hoe een pasgeboren baby in het eerste uur na de geboorte met al zijn reflexen zelf de borst aanhapt en de eerste druppels moedermelk drinkt. Nog geen uur oud en al zo krachtig en intens. Mijn passie is in die tijd ontstaan waarna ik de opleiding lactatiekunde ging volgen aan de Hogeschool van Utrecht. Vele leer-praktijk- en reisuren later mocht ik mij in oktober 2005 lactatiekundige IBCLC noemen (International Board Certified Lactation Consultant). Een titel waar ik tot op de dag van vandaag trots op ben.
Als lactatiekundige ben ik gespecialiseerd in alles rondom (het geven van) borstvoeding. 

Mijn opgedane kennis en ervaring als lactatiekundige gebruik ik ook in mijn dagelijkse werk als verloskundige, mijn tweede prachtige vak welke ik vanaf 2010 uitoefen.
Op 1 januari 2021 heb ik mijn eigen verloskundigenpraktijk geopend in Zetten, met werkgebied de gemeente Overbetuwe. Kom je ook een kijkje nemen op mijn nieuwe website? www.verloskundigenpraktijkbuikbabyborst.nl

Verloskunde en lactatiekunde; een ideale combinatie van twee vakgebieden die zo in elkaar verweven zijn. 

Beroepsverenigingen

Logo NVL
IBCLC_Logo_Color_Final.jpg miniatuur
logoKNOVwitgeel

Mijn vakgebieden

Om al mijn werkzaamheden bijeen te brengen is de overkoepelende naam Buik Baby Borst ontstaan.  
Als lactatiekundige ben ik in te zetten voor begeleiding bij het geven van borstvoeding, het huren of kopen van een borstkolf en voor het verzorgen van voorlichtingsbijeenkomsten of scholingen.

Echoscopie

De eerste maanden

Verloskunde

Zwanger, bevalling, kraamtijd

Lactatiekunde

Hulp borstvoeding

Verhuur en verkoop

Borstkolven en hulpmiddelen

Scholing

Voorlichting en bijscholing

Cliënt ervaring

De eerste dagen borstvoeding geven, gingen niet makkelijk. Ik had met name veel pijn tijdens het voeden, mijn melkproductie kwam niet goed op gang waardoor ons zoontje teveel afviel. We vroegen lactatiekundige Marieke om voor een huisbezoek te komen. Door haar begeleiding, tips en adviezen kreeg ik vertrouwen dat het goed ging komen, ervaarde ik uiteindelijk geen pijn meer en begon ons zoontje te groeien. Wat een fijne hulp op zo’n lastig moment. Bedankt voor de goede zorgen.

Anoniem

Borstvoedende moeder, gemeente Overbetuwe

Quote

“There is a voice that doesn’t use words, listen”